Akvaryumunuz kurulurken dekorasyonu için kullanılabilecek birçok malzeme vardır. Bunlara örnek olarak sonbahar da kurumuş olan kayın ağacı yaprakları toplayabilirsiniz. Eğer ki akvaryumda hemen batmazlarsa sıcak suda sadece bir kaç dakika bekletip batar hale getirebilirsiniz. Bunların yanı sıra bambu gibi diğer bazı malzemeler de rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Akvaryumcunuzdan elde edinebileceğiniz bir hazine sandığı, çeşitli dalgıçlar, renkli kumlar gibi malzemeler ile de akvaryumunuzun dekoruna katkıda bulunabilirsiniz.
Doğal görüntüyü yakalayın
Unutmayalım ki doğal hayatı ve de bir biyotopu simule ettiğimiz akvaryumlarınızda doğal olmayan bir şey varise o da yukarı aşağı sallanan bir dalgıçtır. Doğal görünümünü bozacak olan tüm bu malzemelerden uzak durmanızı kesinlikle tavsiye ederim. Akvaryumlar için özel olarak üretilen bu malzemeler suya ya da balıklara bir zarar vermeseler dahi doğal görünümü bozacaklardır.
Dondurma ile ketçabı aynı anda yemekten zevk alan pek çok insan olabilir fakat ben bu karışımı sevmiyorum ve de doğallık güdüsüyle hareket eden bir akvarist de böyle bir hatayı yapmayacaktır.
Isıtıcı
Akvaryum dünyasında oldukça popüler olmuş balıkların pek çoğunun anavatanı olan tropikal iklim koşullarına sahip bölgelerdir. Bu balıklarında yaşamlarını devam ettirebilmeleri için belirli bir sıcaklık düzeyinin de korunması gerekmektedir.
Akvaryum suyunun istediğimiz sıcaklıkta kalabilmesi için ya ortamı ya da akvaryumu ısıtmamız gerekmektedir. Akvaryum ısıtıcıları akvaryum için en mantıklı çözüm, ufak çaplı bir üretim hane için bile ortamın ısıtılması çok daha ekonomik olacaktır.
Günümüzde ise bazı markalar, ısıtıcılarına camın kırılması durumunda elektrik çarpmalarını engellemek için devre kesici mekanizmalar eklemişlerdir. Bu modeller diğerlerine göre daha pahalı olsa da çok uzun ömürlü olmaları sebebiyle yine de daha hesaplı bir alışveriş olabilirler.