Beyaz prenses balığını ilk gördüğünüzde aklınıza sütlü bir tatlı gelebilir. Kendine has masum beyaz rengi her akvaryum koleksiyoncusunun ilgisini çekecek türdendir. Loş ve karanlık sulara beyaz bir ışık katan bu güzel balık özellikle akşam saatlerinde rengini daha iyi gösteriyor. Balık bakımında önceden olduğu gibi sınırlı bilgiyle yetinmek zorunda değilsiniz. İnternetten ayrıntılı araştırma yapabilirsiniz. Özellikle beyaz prenses balıklarının hamile olduğu dönemleri rahat geçirmeleri için mümkünse akvaryumunuzdaki diğer balık cinsleri ile farklı yerlerde muhafaza etmeyi başarırsanız en az anaçları kadar şirin yavrulara sahip olmanız an meselesidir.
Beyaz prenses balıkları da diğer süs balıkları gibi yalnız yaşamaktan hoşlanmazlar ve eşleri ile gezmeyi severler bu onları daha sakin yapar. Bu balıkları beslerken hem etçil hem de otçul yemleri kullanabilirsiniz. Yalnız ağırlık otçul yemlerden yana olmalıdır. Çünkü üreme ve gelişimini sağlıklı tamamlama açısından otçul besinler daha besleyici olacaktır.
Beyaz prenseslerin güçlü ve sabırlı bir yapısı vardır. Bunların yan sıra hastalığa karşı da oldukça dayanıklıdır. Erkek cinslerini belirlemek için çenelerinin altında bulunan renkleri inceleyebilirsiniz. Bu kısımlarında sarı renk hâkimdir. Aceleniz yoksa ve akvaryumunuzdaki beyaz prenses balıklar eşli ise bir süre sonra bir ve ya bir kaçını ağzında yumurtaları gördüğünüze esas ayrımı anlamış olursunuz.
Bu balıkların yemlerini düzenli verip karınlarını doyurmazsanız, diğer balıklarla aralarında bir koşuşturmaca başlayabilir. Ekseriyetle hırçınlık göstermezler ve sakindirler. Prenseslerin üremesinde erkek sayısını tek tutsanız da, dişi sayısını fazla tutmanızda fayda vardır.
Diğer ciklet balıkları gibi malawi türünün bu balıkları da akvaryumun dibindeki kumu kazmaktan hoşlanır. Bazen titrediklerini görürsünüz. Dişileri erkeklere göre daha atılgan ve dikkat çekicidir. Su değişimi açısından diğer balıklara göre daha şanslısınız. Çünkü bu balık türü su değişimi sırasında suyun beslendiği kaynak ve geçtiği yatağa bağlı kimyasal değişiklikler göstermesinden fazla etkilenmezler.
Boyları hemen hemen yirmi beş santimetre kadardır ve yirmi santimin üzerinde akvaryum sıcaklığına ihtiyaç duyarlar. Kendilerine has lokal alan edinirler ve bölgenin güvenliğini üstlenirler.