Mısır dünya genelinde tahıl üretiminde buğdaydan sonra ikinci sırada yer alan bir tarımsal üründür. Mısır hayvan yemi ve insan gıdası olarak kullanılmanın yanı sıra farklı alanlarda da kullanılabilmektedir.
Ülkemizde de dünya ile paralel olarak arpa ile buğdaydan sonra en çok üretilen tarım ürünü olan mısırdan yüksek verim sağlanması, hasat, nakliye ve depolama işlemlerinin kolay olması nedeniyle çok tercih edilmektedir.
Dane mısır sürekli geliştirilme özelliğine sahip bir tarım ürünü olduğu için üretimi yaygındır. Dane mısır tarlası için uygun Tarla/Arazi/Emlak bulmak mısır yetiştiriciliği açısından çok önemli bir yere sahiptir.
Dane Mısır Yetiştirilme Koşulları
Dane mısır sıcak iklim tahılı olarak yetiştirilmektedir. Dane mısırın toprak seçiciliği bulunmamaktadır. Bu nedenle sıcak ortamda ve uygun zamanlarda mısır yetiştiriciliği yapılabilmektedir.
Dane mısır yetiştiriciliği faaliyetleri yürütülürken sulama çok önemli bir yere sahiptir. Nemli ortamlarda yetişen dane mısır için satılık sulu tarlalar kullanabilirsiniz.
Suyun doğal kaynaklar aracılığı ile geldiği sulu tarlalarda kontrollü bir şekilde su dağıtımı gerçekleştirilmektedir.
Dane Mısır Ekim Yöntemi
Dane mısır yetiştirirken ekim nöbeti tekniği kullanılmaktadır. Dane mısır bir çapa bitkisidir. Bu nedenle kendisinden sonra gelen bir bitki için otsuz ve temiz bir tarla bırakmaktadır.
Birçok bitki ile ekim nöbeti tekniği kullanılarak ekim nöbetine giren dane mısırın soya, kuru fasulye ve bakla gibi baklagillerle ekim nöbetine girmesi oldukça uygundur.