Diğer

ŞU KADAR GÖSTER 12 / 24 / 36
çayır otu balyası
çayır otu balyası
Tokat-Tokat
53,00
tayfun sönmez
İlan Tarihi : 21.10.2022
Arpa saman balyası
Arpa saman balyası
Çanakkale-Çan
30,00
Mardin 1.Kalite Presli Toz Samanı
0,95
Halil çiçek
İlan Tarihi : 25.06.2022
40ton kadar yaglik aycicegi mevcut
550,00
erkan ciftci
İlan Tarihi : 07.09.2021
Yerinde teslim yonca
Yerinde teslim yonca
Nevşehir-Kozaklı
150,00
Ali Albay
İlan Tarihi : 24.08.2021
Mısır silajı
Mısır silajı
Ankara-Kazan
390,00
YEMLİK BEYAZ ARPA
YEMLİK BEYAZ ARPA
Ankara-Haymana
6.000,00
CEM NAMALAN
İlan Tarihi : 17.07.2020
PELET YONCA
PELET YONCA
Elazığ-Elazığ
0,01

Diğer

Bitki alemi olarak ifade edilen canlı türleri arasında bilinen çiçekler, otlar, ağaçlar, bitki örtüleri ve benzeri çeşitler arasında, ilginç özelliklere ve beslenme alışkanlıklarına sahip olan diğer bitki çeşitleri de bulunmaktadır. Etobur bitki grupları olarak isimlendirilen bu bitki cinsleri, genellik ile doğada yaşamakta olan böcek türleri ile beslenmektedirler.

Sinekkapan Bitkisi

Bitki ailesinden olan etobur olma özelliği ile diğer bitkiler sınıfına dahil olan sinekkapan bitkisi, en çok bilinen etobur bitki cinsidir. En belirgin özelliği yapraklarını saniyenin onda birinde açıp kapayabilmesidir. Çanak şeklini andıran yaprakları, salgıladığı koku sayesinde böcek tarzı canlıları üzerine çekmekte ve temas gerçekleştiği anda, hızlı bir şekilde kapanmaktadır. Kenetlendiği anda böcek türü canlılar ne kadar güçlü olur ise olsun, sinekkapan bitkisinden kurtulma şansına sahip değildirler.

Güneşgülü Bitkisi

Dış yüzeylerinde tüy şeklinde damarlar bulunan bu bitki türü de, bitki sınıfında yer alan diğer bitkiler grubundaki etobur bitki cinsidir. Yuvarlak biçimde bulunan yaprakları üzerlerine canlı yaklaştığı anda, yapışkan bir sıvı salgılamaktadır. Canlılar bu sıvıya temas ettiği anda, bitkinin tüy şeklindeki kılcal damarları hız ile kapanmakta ve böceklerin hapsolmasına neden olmaktadır.

Suibriğigiller

Diğer bitki çeşitleri sınıfına dahil olan etobur cinsi suibriğigiller, dip kısımlarında su yer alan bir tüp şeklini andırmaktadır. Bu tüp şeklindeki yapının içerisinde sindirim sıvısı bulunmaktadır. Yüzeyin kaygan yapısı canlıların tüpün içerisine düşerek, sıvı içerisinde boğulmasına neden olmaktadır.