Besleyeceğiniz kümes hayvanlarının barınacak alanları geniş olmalıdır. Etrafının hava alma yeri dışında diğer taraflarının kesinlikle kış aylarında kapalı tutmalısınız. Soğuğu sevmeyen kümes hayvanları aşırı sıcak ortamları da sevmezler. İdeal ortamları ılık ve havalandırılmış olmalıdır. Kümeslerinin altında ızgara denilen taban ve ızgara keçesi bulundurmalısınız.
Kümes Hayvanlarının Barınma aksesuarları
Kümes hayvanlarının barınaklarında bulunan aksesuarlar hayvanlar için önemlidir. Tüneme yerlerinin olması ve alanlarının geniş olması kümes hayvanları için oldukça önemlidir. Böylelikle daha çok gezerler yağlanma olanaklarını azaltırlar. Gerek kümes içersinde gerekse kümes dışında kümeshayvanısulukları olmalıdır ve bu suluklar sık sık değiştirilmelidir. Tavuklar için kümeslerin içerisinde mutlaka kuluçkaya yatabilmesi için folluklar koyulmalıdır.
Kümes Hayvanlarının Barınma Özellikleri
Kümes hayvanlarının yaşam alanları hayvanların sağlığı için önemlidir. Alanı dar olan kümes hayvanları hareket edemediği için aşırı yağlanma yaparlar. Kümes hayvanların özellikleri durmadan dolaşırlar, eşelenir ve yemlenirler. Kümes hayvanlarının hepsi eşelenme yerine ihtiyaç duyar, bunun için her gün en az 3 saat dışarıda dolaştırılmalıdır.
Kümes Hayvanları Bakımı
Kümes hayvanları bakımı büyük titizlik ister. Yemini suyunun düzenli verilmesi gereklidir. Bu hayvanlarda doyma duyusu yoktur. Sürekli yemlenirler ve çok su tüketirler. Günlük yemlerini ölçülü verilmesi gereklidir. Ne kadar çok verirseniz o kadar çok yiyecekleri için ölçülü olarak vermeniz yemlerin daha uzun süre bitmemesini sağlayacak ve hayvanlarınızın aşırı yem tüketmelerini engelleyecektir.