Bostan her tülü sebze, meyve ve çiçek yetiştiriciliği yapılan alanlara verilen isimdir. Ancak ülkemizde ağırlıklı olarak karpuz ve kavun yetiştiriciliği yaygındır. Karpuz ve kavunların yetiştirildiği yerlere de bostan adı verilmektedir.
Bostanlar büyük emek ve para gerektiren tarım alanlarıdır. Bir yıl içerisinde birden mahsulün alınabildiği bostanlar uzun bir emek sonucunda oluşmaktadır. Bostanların ekim öncesi tarla hazırlığı, gübreleme, çapalama, ekip ve hasat dönemi çok önemlidir.
Tarla/Arazi/Emlak ilanlarından kendinize uygun bostanlar satın alabilirsiniz. Bostanlarda yetiştirilen meyve ve sebzelerde yüksek oranda verimlilik sağlanmaktadır.
Bostanlarda Doğru Tarım Alanlarının Tercih Edilmesi
Bostanlarda arzu edilen verimin sağlanabilmesi için doğru tarım alanlarının tercih edilmesi çok önemlidir. Satılık susuz tarlalar bulunmaktadır. Bu susuz tarlalarda bostan faaliyetleri yürütülebilmektedir.
Susuz tarlalar su kanallarının üzerinden geçmediği veya içinden geçmediği alanlar olarak tanımlanmaktadır.
Susuz tarlalarda bostan faaliyetleri yürütülürken sulama tekniklerinden yararlanılmaktadır. Doğru ulama tekniği kullanılarak bostanlarda yetiştirilen ürünlerden verim sağlanabilmektedir.
Bostanlarda Verimi Arttırmak İçin Tarım Ürünlerinin Doğru Seçilmesi Önemlidir
Bostanlarda verim alabilmek için seçilen tarım ürünlerinin bostan alanları için seçilmiş meyve ve sebzelerden meydana gelmesi çok önemlidir.
Bostanların susuz tarlalarda gerçekleştirilmesi nedeniyle meyvelerin gelişme aşamasında sulama teknikleri kullanılmalıdır.
Bostan faaliyetleri yoğun çaba ve emek gerektirmektedir. Bu nedenle bostanlarda yetiştirilecek meyve ve sebzelerin bostan koşullarına uygun olması çok önemlidir.