Sılajlı Mısır

ŞU KADAR GÖSTER 12 / 24 / 36
Bu alanda içerik bulunmamaktadır.

Sılajlı Mısır

Silaj yeşil bitkilerin havasız ortamlarda turşulaştırılması ile elde edilen bir hayvan yemidir. Ancak her yeşil bitkinin silaj yapımına uygun olduğu söylenememektedir.

Dane ve yağ verimi yüksek olan herhangi bir mısır çeşidinden silajlık mısır yetiştirilmesi mümkündür. Silajlı mısır yapmak için en doğru zaman koçanlarda bulunana mısır danelerinin olgunlaştığı ve suyunu kaybetmediği dönemdir.  

Silajlı mısır için hasadın geç kalması halinde mısır daneleri sertleşir ve hayvanlar tarafından sindirilemez bir hal alır. Silajlı mısır için ekim alanları Tarla/Arazi/Emlak ilanları ile bulunmaktadır.

Silajlı Mısır Nasıl Hazırlanır?

Silajlı mısır hazırlayabilmek için silaj makinesiyle hasar edilmiş olan mısır silo çukuruna doldurulmaktadır. Ardından traktör yardımıyla çukura doldurulan mısır daneleri hava almaması için bir plastik örtü ile örtülmektedir. Silo çukuru kapatıldıktan sonra 45 ile 60 gün içerisinde silajlı mısır hayvan yemi olarak kullanılabilir hale gelmektedir.

Mısır danelerinin hasat sürecine kadar istenilen seviyeye gelmesi için tarlalar çok önemli bir yere sahiptir. Mısırların gelişebilmesi için sulu tarlalar tercih edilmelidir. Satılık sulu tarlalar sayesinde mısırlar doğal kaynak suyu ile kontrollü bir şekilde sulanarak içi su dolu ve lezzetli mısır danelerini meydana getirir.

Silajlı Mısırın Kaliteli Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Silajlı mısırın kaliteli olup olmadığı mısırın çeşidi, hasat zamanı, koçan oranı, silonun durumu ve doğru sıkıştırma teknikleri ile doğrudan alakalıdır. Bu nedenle doğru teknikler kullanıldığı takdirde kaliteli silajlı mısır üretimi gerçekleştirilebilmektedir.