Ülkemiz bir tarım ülkesi olarak günümüze hala daha büyük oranda dış ticaretinde tarım ürünlerine bağımlı durumdadır. Bu yüzden tarım alanında gelişmelere açık konumda olması gerekir. Bu gelişmelerin genel olarak ülke içinde de yaşandığı görülüyor. Gelişen teknolojimiz ile tarım aletleri konusunda da kendimizi geliştirmeye devam ediyoruz. Cumhuriyetin ilk yıllarında tamamen yabancı firmaların ürettiği tarım aletleri ile tarım yapmaya çalışmış fakat bu tarım aletlerini herkes alamadığı için genel anlamda büyük çiftçiler tarafından bu aletler kullanılmıştır. Günümüzde özellikle traktör üretiminde New Hollandyerli modeller ön plana çıkmaktadır.
Yerli traktör modellerinin üretimi aslında çokta geriye gitmiyor. Genel olarak yabancı firmaların lisansları ile üretilen modeller çiftçilikle uğraşan kesimin göz bebeği konumuna gelmiştir. 1960 ve 1970 yıllarında bu tip üretilen traktör modelleri sayesinde büyük çiftçilerin yanında küçük çiftçilerin arasında da yayılmaya başlamıştır. Bu üretilen traktörler beygir güçleri düşük olan modellerdi. Verimli ve büyük tarım alanlarında boy göstermeye çalışan bu modeller, parçalarının ithal gelmesi ve bu yüzden pahalı olması ayrıca bakım maliyetlerinin de yüksek olması yerli traktör ihtiyacını daha da arttırmıştır.
1980 ve 1990 yılları arasında tarım alanında devletin yaptığı yatırımlar yerli traktörleri üretecek girişimcileri de cesaretlendirmiştir. Özellikle 1990 yılından sonra yerli modeller yavaş yavaş boy göstermeye başlamıştı. Yerli Modellerin sayısı arttıkça çiftçilerin bu modellere rağbeti artmıştır. Bunun üzerine büyük tarım makinesi üreten yabancı firmalar Türkiye'ye özgü modeller üretilmesi için lisans vermeye başlamışlardır.
Bu lisanlı yerli modeller ile çeşitlenen traktör piyasası bu lisanslı modeller ile yerli modeller arasında haksız bir rekabet yaratıyordu. Yerli modellerin bu lisanlı modeller ile yarışabilmesi için teknoloji alanında kendilerini daha da geliştirmeleri gerekiyordu. Sıfır model traktör almakta zorlanan Türk çiftçisi yerli model traktörler ile bu hayaline daha çok yaklaşmıştı. Büyük çiftçiler genel olarak ithal traktörlere binerken küçük çiftçiler yerli traktörleri tercih etmekteydi.
Günümüzde yabancı modeller ile yerli modeller arasında teknolojik farklar hala daha bulunuyorken farkın biraz daha kapandığını görmekteyiz. Yerli modeller, yabancı modellere yetişebilmek için dışarıdan teknoloji transferi yapmayı tercih ederek motorları genel olarak yabancı firmalardan almayı tercih etmiştir.
Tüm bu olumsuzluklara rağmen New Hollandyerli modeller kendilerini geliştirmeye ve yabancı modeller ile yaptıkları mücadeleyi kazanmayı amaçladıkları için kendi teknolojilerini geliştirmeye devam etmektedirler.